Norpan

Min lillskrutta blir åtta månader på fredag. Det är sjukt vad tiden går fort!
Hon är så liten, men på nåt sätt känns hon ändå så stor. Visst är jag oerhört stolt över att hon lär sig så snabbt, och är så tidig med mycket, men snälla lilla, väx inte upp för fort!
Hon har i runt en månads tid gått längs möbler, nu behöver hon bara hålla i sig med en hand. Hon traskar lätt omkring med gåvagnen, och att sätta sig upp själv, ja, det är väl två månader sen hon lärde sig nu, skulle jag tro.
Man får inte säga att ens barn är tidig i utvecklingen va? Då får man ju höra hur dryg och högfärdig man är. Men det är jag inte, inte det minsta. Hon ÄR tidig, och så är det med den saken. Jag skiter i allt vad jantelag heter. Jag är stolt, och det står jag minsann för *skratt*

Pipmuggsproblemet är äntligen löst.
Hon har haft problem med vanliga pipmuggar, de rinner antingen för snabbt, eller så gillar hon inte pipen.
Testade för några dagar sen att ge henne vatten i ett vanligt glas med sugrör. En vän tyckte jag var galen, hon är ju på tok för liten för det. Det, som så många andra råd jag inte förstår mig på, struntade jag i, och testade ändå.
Hör och häpna! Ungen fattade med en gång! Hon drack så lyckligt upp vattnet och för en gång skull utan att vara dyngsur efter!
Började därefter leta efter en pipmugg med sugrör. Detta visade sig vara himla omständigt att få tag i, inga affärer jag kollade i hade såna, och det fanns bara två hemsidor jag kunde hitta som hade dem, men ingen av dessa såg seriöst nog ut att jag skulle våga.
Igår var jag och R inne i sthlm. Inne på NK kollade vi på barnavdelningen, och där, längst in bakom en massa andra grejer hängde precis en sån jag var ute efter! Fanns endast en kvar. Yay!
Blev givetvis dyrare än jag räknat med eftersom NK vet att ta ut överpriser på sånt, men men, det fick gå. Nu orkade jag inte leta längre.
Vi kom hem, jag diskade ur den och lät Norpan prova. Precis som jag hoppats! Inga problem alls!
Äntligen kan hon dricka ur en vettig mugg!
Muggen i fråga är Nûby flip n' sip, och är egentligen från tolv månader.


Gott med äppeljuice!

 

 

Spana in skönaste sittstilen!

 

 

Jadå, hon kan hålla med båda händerna om hon vill.. Men av någon anledning fann hon det oerhört bekvämt att sitta på detta sätt!

 

 

 

Nej hörni! Nu ska jag ta och nanna kudden, men vi hörs i morgon!

 

Godnatt


Välkommen till världen!

Igårkväll tittade den efterlängtade lille pojken äntligen ut!
2905 gram var vikten och 48 cm lång var han.
Grattis till Sara och hennes lilla familj!

 

 

Och en annan satt ju inte lite nervös och otålig och väntade på att få höra hur allt gick!

As a matter of fact så flög mobilen iväg när jag kastade mig efter den när hon äntligen meddelade att lillen kommit ut. Mobilen som numera inte fungerar, men det, det är en annan historia.


Molly tipsar #1 - Hur man får bort tidningssvärta

Tänkte börja slänga in lite tips lite då och då på allt mellan himmel och jord, idéer och annat som rör sig i mitt huvud.

Då första, som jag faktiskt kom på nyligen.

Om du någon gång haft förmål inslagna i tidningspapper vid t.ex en flytt, så vet du antagligen lika bra som jag hur svår svärtan kan vara att få bort, framför allt från porslin. Vi flyttade för några månader sen, och vid uppackandet av diverse badrumsattiraljer märkte jag att tvålpumpen var grådaskig av tidningssvärta. Försökte diska av den, men det gick inte bort. Tänkte att, aja, det får va tills vidare, och fyllde den med tvål.
Det rann lite utanför, och när jag torkade bort det märkte jag att den var helt tillbaka i sin ursprungliga färg. TADA!

Det här var då min historia om hur jag upptäckte att vanlig tvål är perfekt till att få bort svärtan!




Hoppas ni har lite nytta av detta i alla fall!

Luktar maat

Minst sagt. Norpans burkmat luktar långt efter att den är uppäten. Idag stod pasta med ostsås, broccoli och gräslök på menyn. Hennes stora favorit.
Det är runt en timme sen hon åt, och det känns som om den ännu stod på bordet. Hm.
Lillskruttan ligger nu och sover middag, idag har hon varit mycket mer samarbetsvillig vad gäller det iaf.

Har ett paket att hämta ut. Beställde för ett tag sen ett par täckbyxor till henne, eftersom overallen är för liten och numera har jacka. Fick meddelande om att jag har ett paket att hämta ut i BLACKEBERG. Måste alltså ta tunnelbanan för att hämta ut det. Åh va störande! Hatar DHL, varför använder folk det ens? Ställer bara till problem.
R har erbjudit sig att hämta ut det på vägen hem från jobbet, men frågan är om inte jag måste göra det själv? Vet inte hur det fungerar, det här med DHL..

Här är en liten bild på min skrutta, en stund innan hon skulle sova middag




Och så här såg hon ut halvtimmen senare


Varför ligga rakt i sängen när man kan ligga på tvären? Och helst med hela kudden under sig.

Den 26:e smäller det!

Nu har vi äntligen fått ett datum då det är tänkt att pojken som för stunden är bosatt i Saras mage ska titta ut!
Om hon var otålig innan, så kan jag inte inbilla mig hur det måste kännas nu, att veta vilken dag det kommer att starta.. Märkligt.
Så snart blir hon tvåbarnsmor och lilla Mariam blir storasyster. Det ni. Känns inte alls länge sen jag såg Mariam första gången, när hon var runt ett halvår gammal, nu är hon redan två år.




Idag har vi inte gjort så mycket än. Diskat, varit ute med hunden och hunnit tuppa av en stund på soffan i samma veva Noor sov middag. Jag är plötsligt så trött, oerhört frustrerande, men men.
Snart ska jag och Noor bege oss ut i vintern en stund, kolla om gungorna går att komma åt.
Gåvagnen var en succé förresten! Hon har traskat runt med den hela morgonen och haft nallen "Dabdoub el Ahmar"(röda nallen), som hennes baba döpt den till, i.

Nu sitter hon och ropar på mig, så nu ska jag ta och klä på oss för att sen gå ut!
Hörs senare!




En dag på stan

Idag kom vi igång förvånansvärt tidigt.
Vid 9 var disken klar. Jag hade gjort mig i ordning, alla hade ätit frukost och hunden hade varit ute.
Smidigt.

Jag och Norpan begav oss sen ner på stan. Skulle försöka ta det lugnt idag, varva ner lite, och är det en sak som är säker, så är det att det kan jag inte göra hemma. Förutom allt som "måste göras", så har jag en vild unge att passa på.
En 7-månaders som både kryper och numera går längs möbler. Galna bebis.

Hittade det mesta jag var ute efter. Tösen fick lite nya kläder, ett kramdjur (YOSHI!) och så blev det visst en gåvagn också. Den vägde kan jag säga. Att försöka få kontroll på kartongen utöver att styra vagnen genom snön var inte det lättaste. Men hem kom vi.
Köpte även en tröja, schampoo och balsam till mig (det jag hade innan gör mitt hår så löjligt statiskt, att det inte var godtagbart), godis till hunden och lite andra småsaker..


Jovisstja!
Har ju klippt och färgat håret nu i dagarna också. Var så less på mitt långa att jag en kväll bestämde mig för att klippa av det. Blev ca 15 cm kortare, och hör och häpna, jag blev faktiskt nöjd!

Vad tycks?
Ni får förlåta mig att bilderna är så suddiga.

Före



Efter



Nu ska jag hoppa in i duschen så jag blir (förhoppningsvis) av med det flygiga håret tills i morgon.


Nite nite, don't let the bedbug bite!

Så kan det gå

Aja! Bloggandet går uppenbarligen inte något vidare nu för tiden, men efter tjatande från diverse håll så ska jag försöka uppdatera lite oftare!
En bild får duga för nu, för om några minuter ska jag till tvättstugan!

Hörs!


En bebis som totalvägrar att sova middag idag!


RSS 2.0